Бойко обіцяє переговори з Росією щодо газу влітку

Вівторок, 17 квітня 2007, 12:33

Переговори щодо ціни природного газу, який поставляється до України, яка буде діяти у 2008 році, почнуться влітку поточного року.

Про це повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю українському виданню "Экономические известия", опублікованому у вівторок.

Міністр сказав, що баланс газу по Україні у 2008 році не зміниться.

"Баланс газу на поточний рік цілком сформований за рахунок 20 млрд. кубів власного видобутку, 55 млрд. кубів імпортних поставок, плюс газ у ПСГ (підземні сховища газу). Україна споживає 75-76 млрд. кубів на рік, так що потреба цілком задоволена. У 2008-2009 роках баланс буде таким же - це зафіксовано в контрактах, хіба що український видобуток трохи зросте", - сказав Бойко.

Реклама:

Глава Мінпаливенерго також зазначив, що завдяки теплій погоді минулої зими обсяг газу в ПСГ України до кінця періоду добору склав 14 млрд. куб. м. Період накачування в поточному році почався в березні, а не в квітні.

"Це дає Україні унікальний шанс за літо цілком заповнити ПСГ газом і вперше з 1992 або 1993 року створити резерв на кілька років наперед. Це буде кращою гарантією надійності нашої газотранспортної системи", - сказав міністр.

RosUkrEnergo, єдиний постачальник природного газу до України, з 1 січня 2007 року поставляє газ по $130 за 1 тис. куб. м на кордоні Росія-Україна. Єдиним підприємством-імпортером природного газу до України є ЗАТ "УкрГаз-Енерго", спільне RosUkrEnergo та НАК "Нафтогаз України".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!