Деркач злякався, що "блакитна революція" вплине на ядерну безпеку

Понеділок, 16 квітня 2007, 10:44

Суспільна колегія НАЕК "Енергоатом" запросить міжнародних спостерігачів із країн-членів Всесвітньої асоціації операторів АЕС (ВАО АЕС) для об'єктивного інформування світової громадськості про достатність заходів, вжитих керівництвом "Енергоатому" для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки атомних станцій в умовах суспільно-політичної кризи.

Рішення про направлення відповідного звернення до Московського центру ВАО АЕС із проханням надіслати експертів-спостерігачів члени колегії НАЕК прийняли на засіданні в четвер, повідомила прес-служба "Енергоатому".

Президент "Енергоатому" Андрій Деркач назвав звернення суспільної колегії до ВАО АЕС "доцільним та своєчасним для запобігання ризиків порушення структури управління компанією в умовах політичної кризи, що набирає обороти".

Прес-служба компанії повідомила, що суспільна колегія заслухала інформацію народних депутатів про можливу подальшу ескалацію політичної кризи Секретаріатом президента та висловила стурбованість нагнітанням напруженості в суспільно-політичному житті країни, зазначається в повідомленні НАЕК.

Реклама:

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України - Запорізької, Південно-Української, Рівненської та Хмельницької. НАЕК експлуатує 15 енергоблоків з водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою потужністю 13835 Мвт.

Як відомо, ВАО АЕС створена в 1989 році. Координаційний центр асоціації розташований у Лондоні. Діяльність ВАО АЕС спрямована на підвищення надійності і безпеки АЕС шляхом обміну інформацією між операторами атомних станцій та порівняння результатів їхньої роботи.

Асоціація має чотири регіональних центри. Зокрема, Московський центр поєднує компанії, що експлуатують АЕС Вірменії, Болгарії, Угорщини, Ірану, Казахстану, Литви, Польщі, Росії, Словаччини, Фінляндії, Чехії й України.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!