Семенюк просить у Цушка захисту

Понеділок, 16 квітня 2007, 13:51

Фонд державного майна просить правоохоронні органи забезпечити дотримання інтересів держави при проведенні зборів акціонерів НЗФ 26 квітня, до порядку денного яких внесено питання про збільшення статутного фонду.

Про це повідомила прес-секретар ФДМУ Ніна Яворська, передають "Українські новини".

З її слів, ФДМУ проінформував МВС, СБУ й Генпрокуратуру про ситуацію на НЗФ і попросив забезпечити дотримання інтересів держави як акціонера НЗФ при проведенні зборів, у результаті яких частка пакету акцій, який суди зобов'язали передати державі, у загальному статутному фонді може бути істотно зменшена.

Яворська підкреслила, що ФДМУ не може взяти участі в зборах, оскільки рішення суду про перерахування 50%+1 акції на рахунок ФДМУ не виконано через те, що акції переведені з бездокументарної форми в документарну.

Реклама:

Як повідомляло агентство, Нікопольський завод феросплавів має намір збільшити статутний фонд на 312 млн. гривень до 388,884 млн. гривень шляхом додаткової емісії акцій, питання про проведення додаткової емісії на вимогу акціонера, що володіє більше 10% акцій заводу, включено до порядку денного призначених на 26 квітня зборів акціонерів.

1 лютого Вищий господарський суд зобов'язав "Укрсоцбанк" перевести пакет 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів на рахунок Фонду державного майна, потім банк повідомив Генпрокуратурі про неможливість виконати рішення Вищого господарського суду, оскільки рахунок, відкритий для консорціуму "Придніпров'я" в "Укрсоцбанку", як у зберігача цінних паперів, закритий, проведена матеріалізація цінних паперів.

22 вересня 2006 Госпсуд Києва визнав "Придніпров'я" сумлінним набувачем 50% +1 акція НЗФ і відхилив позов ФДМУ до "Придніпров'я" про витребування цього пакету акцій НЗФ, 23 жовтня 2006 це рішення залишив у чинності Апеляційний госпсуд Києва.

Кабмін у судах виграв позов про незаконність приватизації НЗФ, і зараз іде процедура повернення в держвласність 50%+1 акція, які раніше належали концерну "Придніпров'я".

У травні 2003 року ФДМУ продав "Придніпров'ю" 25% акцій НЗФ за 205 млн. гривень, у серпні 2003 року – ще 25%+1 акцію заводу за 205,5 млн. гривень.

2006 рік НЗФ закінчив із чистим прибутком 1,152 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!