"УкрГаз-Енерго" пропонує пустити Росію до української ГТС

Понеділок, 16 квітня 2007, 14:33

Допуск Російської Федерації до управління газотранспортною системою (ГТС) шляхом акціонування експлуатуючої її компанії і продажу міноритарного пакета акцій ВАТ "Газпром" забезпечить завантаження ГТС і підвищить прибутковість її роботи, вважає голова правління ЗАТ "УкрГаз-Енерго" Ігор Воронін.

"Щоб не було страху, що в НАК "Нафтогаз України" хтось якимось чином забере транзитну трубу, міноритарний пакет акцій варто було б продати за кілька десятків мільярдів доларів і не морочити голову. Адже в такий спосіб ми б збільшили транзит газу по нашій території, а це - зростання доходів. Більше того, "Газпром" перестав би шукати шляхи транспортування палива до Європи в обхід України, як це відбувається зараз", – сказав він в інтерв'ю виданню "Галицькі контракти", опублікованому у понеділок.

Як зазначив Воронін, Росія щорічно будує близько тисячі кілометрів магістральних газопроводів.

"Обійти Україну для такої компанії, як "Газпром", – не проблема. Через кілька років завершиться будівництво балтійського трубопроводу. Так чому б не залучити росіян до розвитку ГТС України?", – міркує глава "УкрГаз-Енерго".

Реклама:

У той же час Воронін впевнений, що "Газпром" не зможе отримати контроль над існуючою газотранспортною системою України.

"Це неможливо. Українське суспільство цього не сприйме", – вважає він.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!