У Азарова заперечують можливість альтернативного фінансування виборів

Понеділок, 16 квітня 2007, 16:40

Міністерство фінансів заявляє, що навіть самі розмови про можливість фінансування, "альтернативного" визначеному законодавством, є "паплюженням фундаментальних демократичних цінностей".

"Останнім часом деякі опозиційні політики та навіть представники Секретаріату президента і Центральної виборчої комісії висловлюють міркування щодо "можливості альтернативного фінансування виборів", - йдеться в заяві Мінфіну.

Мінфін апелює до законодавства України. Зокрема, до пункту 2 статті 49 Закону України "Про вибори народних депутатів України", в яком говориться: "Обсяг коштів для підготовки і проведення виборів депутатів за поданням Центральної виборчої комісії передбачається окремим рядком у законі про Державний бюджет України".

Відповідно до статті 85, п.4 Конституції України до повноважень Верховної Ради України належить "затвердження Державного бюджету України та внесення змін до нього, контроль за виконанням Державного бюджету України, прийняття рішення щодо звіту про його виконання".

Реклама:

Відповідно до статті 116, п.6 Конституції України Кабінет Міністрів України "розробляє проект закону про Державний бюджет України і забезпечує виконання затвердженого Верховною Радою України Державного бюджету України, подає Верховній Раді України звіт про його виконання".

"Таким чином, немає ніякої іншої законної можливості фінансувати легітимні вибори, окрім внесення окремим рядком змін до державного бюджету України на 2007 рік", - підкреслюється в заяві Міністерства фінансів.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!