З середи Черновецький буде брати за паркування 1 грн. за годину

Понеділок, 16 квітня 2007, 19:25

З середи, 18 квітня, тарифи за паркування по всьому Києву буде встановлено на рівні 1 гривні на годину

Про це прес-службу повідомила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька.

За її словами, районні парксервіси після збільшення цих тарифів не лише не збільшили надходження до міського та районних бюджетів, а й навпаки зменшили.

Реклама:

"Торік валові надходження до всіх десяти районних бюджетів від роботи паркувальних майданчиків становили близько 700 тис. грн. щомісячно, хоча складати вони мають, за нашими прогнозами, до 10 млн. грн.", – наголосила Кільчицька.

Тому на сесії Київради вирішено створити міське паркувальне підприємство. Нині воно оформлює права оренди на земельні ділянки, де розташовано районні паркувальні майданчики.

Також київська влада обіцяє подбати про введення безготівкової оплати.

"Разом з тим, за узгодженням з Антимонопольним комітетом та іншими відповідальними організаціями та установами, ще раз розглянемо й виведемо економічно обгрунтований рівень оплати за парковку. Не виключено, що в деяких місцях у центрі столиці він перевищуватиме 10 грн. Адже, як відомо, в місті діє немало приватних структур, що подекуди беруть за відповідну послугу 24 грн. на годину. Ми ж хочемо, аби кошти йшли до міського та районного бюджетів і працювали на благо киян, а не накопичувалися в кишенях невідомих спритників. З цією метою, до слова, розширимо систему відеоспостереження на автостоянках, оскільки наші відеокамери (встановлені 15 лютого біля Бессарабського ринку та на Привокзальній площі) засвідчили: є таки доволі відчутна різниця між тим, скільки водії віддають за парковку і тим, скільки потім надходить до муніципальних скарбниць", - розповіла Кільчицька.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!