У Черновецького відхрестились від боргів "Київенерго"

П'ятниця, 13 квітня 2007, 17:28

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко сказав, що КМДА не має відношення до боргів "Київенерго" перед "Газом України".

"Дійсно, "Київенерго" має борги, але це не борги КМДА, як помилково повідомили деякі ЗМІ", – цитує чиновника прес-служба КМДА.

За його словами, це традиційний весняний борг "Київенерго", що накопичується під час опалювального сезону. Він пов`язаний з тим, що діє одноставочний тариф - незалежно від того, опалювальний сезон чи ні, населення платить за тепло однакову суму щомісяця протягом усього року. А основне споживання газу "Київенерго" відбувається саме в зимовий період.

"Різницю між споживанням і оплатою ми покривали за рахунок кредитів, а потім, коли надходили платежі від населення, погашали ці кредити", - пояснив Голубченко.

Реклама:

"Бюджетна комісія вже прийняла позитивне рішення про виділення додаткових коштів для покриття різниці в тарифах, і, я впевнений, що і сесія Київради підтримає це рішення. Крім того, значно покращилися розрахунки населення, що дає підстави вважати питання вичерпаним. Зверніть увагу, на фоні підвищення ціни на газ у 2,2 рази заборгованість "Київенерго" за газ в порівнянні з весною минулого року зросла лише на 30%", – наголосив Голубченко.

Ні про яке відключення "Київенерго" мова не йде, проблем з погашенням заборгованості немає. Чиновник підкреслив, що "Київенерго" має одні з найкращих показників по розрахунках перед "Газом України" в порівнянні з іншими регіонами.

Нагадаємо, раніше ДК "Газ України" погрожувало відключити компанію "Київенерго" від газопостачання через незадовільні розрахунки за спожите паливо.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!