Ющенко закликав Януковича зайнятися тарифами

П'ятниця, 13 квітня 2007, 17:50

Президент Віктор Ющенко закликає прем’єр-міністра Віктора Януковича невідкладно врегулювати питання економічно необґрунтованого підвищення тарифів.

Про це йдеться у листі глави держави до прем’єр-міністра, повідомила прес-служба.

Ющенко зазначає, що на виконання указу президента від 6 лютого "Про заходи щодо врегулювання цін/тарифів на житлово-комунальні послуги" уряд мав удосконалити протягом першого кварталу 2007 року нормативно-правові акти, що регулюють формування цін/тарифів на житлово-комунальні послуги.

При цьому уряд мав визначити граничний рівень рентабельності житлово-комунальних послуг, адміністративних витрат при формуванні тарифів на ці послуги, нормативів втрат ресурсів при виробництві, транспортуванні та постачанні послуг. Однак, зауважив президент, зазначені зміни до цього часу не внесені.

Реклама:

Глава держави просить особистого втручання прем’єр-міністра з метою забезпечення належного виконання зазначеного вище указу. Крім того, Ющенко просить опрацювати пропозиції керівників місцевих органів влади, висловлені під час робочих поїздок президента до регіонів та нарад з головами обласних і районних державних адміністрацій.

Зокрема, пропозиції щодо удосконалення системи управління у сфері тарифоутворення, зокрема, шляхом утворення незалежних регулюючих комісій; проведення в обов’язковому порядку на місцевому рівні громадських слухань щодо тарифів на житлово-комунальні послуги.

Крім того, Ющенко просить продовжити роботи щодо приведення до економічно обґрунтованого рівня ціни на газ для населення з метою зменшення перехресного субсидування у цій сфері з одночасним запровадженням додаткових заходів з підвищення соціального захисту споживачів з низьким рівнем доходів.

А також врегулювати на законодавчому рівні питання стосовно визначення рівня тарифів на житлово-комунальні послуги, що надаються підприємствами спільної власності територіальних громад та у випадках надання послуг іншій територіальній громаді.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!