У ЦВК немає грошей на позачергові вибори

Четвер, 12 квітня 2007, 12:25

Центральна виборча комісія не одержала до 12 квітня коштів державного бюджету на проведення позачергових виборів Верховної Ради.

Про це сказано в зверненні ЦВК, текст якого мають Українські Новини.

"Станом на 11 квітня 2007 року кошти на проведення позачергових виборів народних депутатів на рахунок Центральної виборчої комісії не надійшли", - сказано у зверненні.

ЦВК роз'ясняє, що за законом про вибори народних депутатів необхідна на вибори сума виписується окремим рядком у державному бюджеті за поданням самої комісії.

Реклама:

При цьому Державне казначейство переказує цю суму ЦВК в триденний строк із дня оголошення виборів.

За Бюджетним кодексом, будь-які бюджетні зобов'язання і платежі з бюджету можна здійснювати тільки за відповідним бюджетним призначенням.

Такого призначення на проведення позачергових виборів для ЦВК як головного розпорядника коштів немає.

Разом з тим, за рішенням Ради національної безпеки і оборони, Кабінет Міністрів повинен був до 7 квітня профінансувати вибори з резервного фонду держбюджету.

Як повідомляло агентство, Ющенко зобов'язав Кабмін виділити 350 млн. гривень для позачергових виборів і до 11 квітня перерахувати ці кошти ЦВК.

Кабмін заблокував це рішення, однак Ющенко призупинив дію рішення Кабміну, звернувшись до Конституційного суду для оцінки його конституційності.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!