Українська економіка має "запас міцності" - експерти

Четвер, 12 квітня 2007, 20:51

Стан політичної невизначеності навряд чи найближчим часом призведе до серйозних економічних потрясінь в Україні.

Таку думку висловлюють у своєму звіті аналітики групи компаній "Трійка Діалог".

На їхню думку, досвід останніх декількох місяців показує, що українська економіка має гарний запас міцності і може витримати політичну кризу, однак досить важливо, щоб ця криза була подолана якомога швидше.

Як повідомили в компанії, дострокові вибори, безсумнівно, підвищують політичні ризики. Це, вважають фахівці, може ускладнити прийняття довгострокових економічних рішень для учасників ринку.

Реклама:

"Втім, у короткостроковій перспективі економіка країни здатна благополучно пережити політичні потрясіння. Але якщо невизначеність протриває, наприклад, до осені, економічна стабільність у країні виявиться під загрозою", - говориться в звіті.

Аналітики компанії відзначають, що відразу після появи повідомлень про розпуск парламенту котирування українських акцій впали на 7%. Найближчим часом фондовий ринок може впасти на 20-25% і стабілізуватися на цих рівнях; одночасно з цим буде відбуватися зниження ліквідності. Однак, якщо період невизначеності затягнеться, корекція ринку може виявитися "набагато більш глибокою".

Нагадаємо, на сьогоднішній прес-конференції президент Віктор Ющенко заявив, що підстав для погіршення економічного положення в Україні немає. За словами глави держави, зараз нормальна ситуація склалася на платіжному і торговельному ринках, дефіцит бюджету "залишається на контрольному рівні і не має ніяких загроз", валютні резерви НБУ стабільні, валютний ринок також збалансований.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!