Азаров: В Україні підвищився попит на валюту

Середа, 11 квітня 2007, 18:49

В Україні підвищився попит на іноземну валюту, заявив сьогодні перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров. При цьому він уточнив, що зазначене підвищення не є критичним.

Однак, за словами першого віце-прем'єр-міністра, у цей час уряду необхідні консультації з Національним банком (НБУ) для забезпечення стабільного валютного курсу. Азаров навів приклад заборони на здійснення валютних операцій строком на 3 дні, яку було введено восени 2004 р. у подібній ситуації.

"Це був надзвичайний захід, що завдав великої шкоди економіці, але дозволив стабілізувати фінансову ситуацію, і ми не хотіли б допустити повторення тієї кризи", - наголосив він.

Раніше відзначалося, що валютний ринок України відреагував на внутрішньополітичну ситуацію в країні. Як повідомив 4 квітня начальник Управління інвестиційно-банківських послуг АКБ "Укрсоцбанк" Ерік Найман, курс гривні 3 квітня 2007 р. виріс незначно, що відобразило скоріше думку самих валютчиків, аніж населення. За його словами, оператори валютного ринку у зв'язку з політичними подіями навколо ВР очікували сплеску попиту на інвалюту.

Реклама:

"Але судячи з реакції населення - українці звикли жити в перманентній кризі, так що й реакція була дуже незначною. У найближчому майбутньому ситуація на валютному ринку навряд чи сильно зміниться - курс повернеться під планку офіційного курсу в 5,05 грн за дол", - вважає Найман.

На сьогодні, 11 квітня, курс гривні, за даними Нацбанку, складає: 1 дол. - 5,05 грн., 1 євро - 6,78 грн.

Відзначимо, що 11 квітня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу проект Закону про валютне регулювання й валютний контроль в Україні. За це рішення проголосували 258 народних депутатів з 261 тих, що зібралися в сесійній залі.

UABanker

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!