Мельничук пропонує обмежити плату за ЖКП 12% сукупного доходу сім'ї

Середа, 7 березня 2007, 10:56

Народний депутат України від Соціалістичної партії Михайло Мельничук пропонує обмежити плату за житлово-комунальні послуги (ЖКП) 12% сукупного доходу сім'ї.

Проект закону про внесення зміни до закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо плати за ЖКП зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє прес-служба ВР.

Законопроектом передбачається встановити, що для малозабезпечених громадян з рівнем доходів меншим за прожитковий мінімум сума плати за ЖКП в межах визначених відповідним органом норм не може перевищувати 12% сукупного доходу сім'ї.

Автор пропонує відшкодовувати з бюджету різницю між цінами (тарифами) на ЖКП та 12% сукупного доходу такої сім'ї у порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

Реклама:

Виходячи із діючих у першому кварталі 2007 р. соціальних параметрів, що відносяться до предмету цього законопроекту, а саме мінімальну заробітну плату 400 грн, прожитковий мінімум для працездатних осіб 525 грн, а також з огляду на фактичні статистичні дані за грудень 2006 р., а саме середньомісячна заробітна плата 1041 грн, середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату ЖКП на одну сім'ю - 99 грн, кількість сімей-учасників програми житлових субсидій, які одержували субсидії для відшкодування витрат на оплату ЖКП - 124,8 тис. (або 5,9% від загальної кількості сімей України) та загальну суму субсидій, призначених сім'ям для відшкодування витрат на оплату ЖКП у січні - грудні 2006 р., - 85,2 млн грн орієнтовна сума додаткових бюджетних витрат становитиме до 200 млн грн.

Тому автор пропонує дати можливість розробникам закону про державний бюджет України на наступний рік врахувати в ньому необхідні видатки на виконання цього закону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!