Міністр фінансів США: Світова економіка розвивається здоровими темпами

Середа, 7 березня 2007, 16:33

Міністр фінансів США Генрі Полсон заявив про стабільні темпи світового економічного росту, заспокоївши інвесторів, повідомило агентство Bloomberg.

"Ми спостерігаємо здоровий зріст, низький рівень інфляції і високу ліквідність, - сказав Полсон журналістам після зустрічі з міністром фінансів Південної Кореї Квоном О Гю. - Я дуже позитивно налаштований щодо світової економіки та основних її показників".

Голова Федеральної резервної системи США (ФРС) Бен Бернанке минулого тижня сказав про "гарну роботу" ринків, за його словами, "безладдя на біржах" ніяк не відобразилося на економічних прогнозах ФРС.

Індекс Morgan Stanley Capital International World Index виріс за останні два дні на 1,4% після падіння на 6,1% протягом попередніх п'яти сесій слідом за обвалом фондового ринку Китаю.

Реклама:

Асистент глави Резервного банку Австралії Малькольм Едей сказав про те, що темпи росту світової економіки, найімовірніше, збережуться. "Прогноз світового економічного розвитку в короткостроковій перспективі - позитивний", - заявив Едей.

Ці коментарі також відповідають прогнозам колишнього голови ФРС Алана Грінспена, що сказало, що рецесія економіки США можлива, але малоймовірна.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!