Семенюк наприкінці березня спробує продати 1% "Укртелекому"

Середа, 7 березня 2007, 18:11

Семенюк наприкінці березня спробує продати 1% "Укртелекому"

Фонд державного майна має намір виставити на продаж 1% акцій телекомунікаційної компанії "Укртелеком" 28 березня. Про це повідомила прес секретар ФДМ Ніна Яворська, передають "Українські новини".

"28 березня планується опублікувати перший пакет (у "Відомостях приватизації") ... це єдиний офіційний орган, в якому ФДМ оприлюднив свій продаж", - сказала Ніна Яворська.

За її словами, Фонд державного майна розділив 5% пакет акцій "Укртелекому" на 5 пакетів по 1%, і 28 березня має намір опублікувати в своєму офіційному виданні "Відомості приватизації" оголошення про винесення на продаж першого пакету акцій.

З моменту оголошення в "Відомостях приватизації" до продажу на біржі проходить 30 днів.

Реклама:

ФДМ має намір виставити на продаж до другої половини квітня всі 5 пакетів акцій "Укртелекому". За її словами, щодо кількості і термінів продажу наступних пакетів акцій наразі йде обговорення, і остаточне рішення ще не ухвалено.

Статутний фонд "Укртелекому" становить 4,681562 млрд. гривень.

Вартість планованих пакетів акцій вона не назвала.

Як повідомлялося, ФДМ розраховував продати 10% акцій "Укртелекому" за 2 млрд. гривень.

ФДМ мав намір 21 лютого опублікувати в "Відомостях приватизації" оголошення про виставлення на торги на фондовій біржі 10% "Укртелекому".

26 січня Президент Віктор Ющенко схвалив приватизацію "Укртелекому" і Одеського припортового, підписавши прийнятий Верховною Радою 11 січня законопроект №2550 "Про внесення змін до деяких законів України" (стара назва "Про перелік об’єктів права державної власності, які підлягають приватизації в 2007 році") з пропозиціями президента.

11 січня Рада повторно дозволила приватизацію "Укртелекому".

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!