Польщі потрібне схвалення кавказьких країн для добудови "Одеса-Броди"

Середа, 7 березня 2007, 20:28

Польща вважає необхідною згоду Азербайджану, Казахстану і Грузії для реалізації проекту по добудові нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька.

Про це сказав на спільній прес-конференції з президентом Віктором Ющенком його польський колега Лех Качиньський.

"Дуже швидко зростає виробництво нафти в Казахстані та Азербайджані, і якщо цей проект буде мати сенс, то ці країни, а також Грузія як транзитна країна повинні бути в цьому задіяні. Це питання абсолютно зрозуміле. Це велике стратегічне взаєморозуміння, я сподіваюся, що до нього дійде", - сказав Качиньський.

За підсумками переговорів президенти домовилися, що для цієї мети в травні в Польщі пройде енергетичний самміт за участю цих країн.

Реклама:

Польща готова брати участь у розвитку нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк", оскільки нафтопровід має стратегічне значення для Польщі і вона готова додати імпульс для його розвитку.

Наприкінці січня Віктор Янукович відзначав пасивність європейських компаній у частині інвестування в добудуву нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька.

Раніше Кабмін доручив Міністерству палива та енергетики, Міністерству економіки разом з НАК "Нафтогаз України" та компанією "Укртранснафта" до 2008 року підготувати до підписання міжурядової україно-польської угоди по добудуві нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька.

Ukroil

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!