В Києві процвітає туристичний бізнес

Середа, 28 березня 2007, 16:31

Щорічно столичні турфірми обслуговують одну третину іноземних туристів в Україні і майже дві третини вітчизняних туристів, що подорожують закордон.

Про це у середу на прес-конференції повідомив начальник Управління туризму, готельного господарства та курортів КМДА Микола Грицик.

Тільки за минулий рік київськими туристичними організаціями та підприємствами готельного господарства до бюджетів всіх рівнів було перераховано понад 237 млн. грн.

Грицик підкреслив, що на даний момент у столиці діє 1229 туристичних підприємств, у яких працює понад 6 тис. чоловік.

Реклама:

За його даними, кількість іноземних туристів у столиці зростає в результаті "стабільного розвитку міжнародного співробітництва": у 2006 році столицю відвідало 208 тис. 931 чол., приріст склав 7,6%.

Обсяг внутрішнього туризму також збільшується – за минулий рік по Україні подорожувало 385 тис. 805 чоловік, що на 71,5% більше 2005 року.

Голова Управління туризму, готельного господарства і курортів підкреслив, що при реалізації намічених КМДА кроків з розвитку туризму в столиці до 2008 року можна буде очікувати ще більше підвищення кількості іноземних (у 3 рази) і вітчизняних (у 6 разів) туристів.

У той же час він повідомив, що для подальшого успішного розвитку туристичної сфери в Києві необхідно вирішити ряд питань, зокрема, наявність парковочних місць – як біля історичних місць столиці, так і біля готелів.

Крім того, Києву не вистачає готелів. З цією метою КМДА розробила ряд заходів, у тому числі проект програми розвитку малих готелів, після реалізації якої в столиці з'явиться "близько 70 нових малих готелів". Крім того, цього року в Києві повинні відкритися ще два п'ятизіркових готелі. При цьому назви готелів і дату їхнього відкриття Грицик не уточнив.

Невирішеними, за його словами, залишаються також питання щодо створення туристичної смуги за міжнародними стандартами для проведення змагань різного рівня. Крім того, з метою забезпечення безпеки туристів необхідно передбачити створення міської аварійно-рятувальної служби.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!