"Шкода" планує вкласти в південно-східну Європу $200 млн.

Середа, 28 березня 2007, 18:41

Чеський виробник електровозів та силових турбін Skoda Holding має намір поточного року направити до $200 млн. на придбання активів у Південно-Східній Європі, Україні та Росії.

Про це повідомив у середу агентству "Інтерфакс - Східна Європа" виконавчий директор Skoda Holding Юрі Заплетал.

"Ми здатні витратити до $200 млн. на придбання. Ми націлені на південно-східну Європу, особливо нас цікавить Румунія, країни колишньої Югославії, Україна та Росія ", – сказав Заплетал у кулуарах Празького банківського та фінансового форуму.

Заплетал зазначив, що в Skoda Holding уже є угоди про придбання з декількома компаніями в регіоні, однак відмовився уточнити подробиці.

Реклама:

"Ми дуже зацікавлені в нових придбаннях. Наш досвід дає нам розуміння того, як модернізувати схожі компанії в країнах, де умови роботи схожі з Чехією", – сказав він.

Торік Skoda Holding купив 50% акцій свого угорського конкурента – виробника тролейбусів Ganz Transelectro - і створив спільне підприємство Ganz-Skoda з угорською компанією Hungarian Resonator.

Skoda Holding також активно розвиває свій підрозділ в Індії, куди планує інвестувати до 1 млрд. чеських крон ($48 млн.) у створення виробництва силових турбін.

Після приватизації в 2003 році Skoda Holding зумів подолати збиток у 4,3 млрд. чеських крон ($205 млн.) і розраховує поточного року отримати консолідований прибуток у 1 млрд. чеських крон ($48 млн.) і виторг у 9,3 млрд. крон ($442 млн.).

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!