Латвія наслідує приклад РФ та Естонії щодо "Боржомі"

П'ятниця, 23 березня 2007, 12:54

Продовольчо-ветеринарна служба (ПВС) Латвії зобов'язала всіх імпортерів грузинської мінеральної води "Боржомі" вилучити із продажу всі партії води з 38-го й 41-го джерел через виявлення у її складі підвищеного вмісту солей барію, повідомили у ПВС Латвії.

Раніше перевищення припустимої концентрації барію в "Боржомі" було знайдено лише в одній партії, що відразу була вилучена із продажу.

Фахівці ПВС обстежили й інші партії, і заборона на продаж поширилася на всю мінеральну воду з 38-го й 41-го джерел.

Імпортери повинні вилучити "Боржомі" із продажу протягом п'яти днів.

Реклама:

Це вже третій раз, коли ПВС Латвії виявляє порушення в продукції "Боржомі". Раніше ПВС припиняла торгівлю "Боржомі" через невідповідність складу мінеральної води зазначеному на етикетці.

Головний державний санітарний лікар РФ Гєннадій Оніщенко призупинив дію санітарних висновків на мінеральну воду "Набеглаві" з 10 травня 2006 року, на "Боржомі" - з 7 травня.

У результаті проведених перевірок були відзначені факти реалізації населенню Росії мінеральної лікувально-столової води, що не відповідає встановленим показникам якості й безпеки, а також з маркуванням, що не відповідає обов'язковим вимогам до інформації для споживачів.

Дія санітарно-епідеміологічних висновків і свідоцтв про державну реєстрацію на мінеральні води Оніщенко призупинив "до усунення причин й умов, що сприяли здійсненню вищезгаданих порушень".

РИА "Новости"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!