АМКУ всерйоз узявся за тарифи проїзду в метро

Вівторок, 20 березня 2007, 15:17

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оголосив про узгодження проекту наказу Міністерства транспорту й зв'язку України "Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену)".

Як повідомили в прес-службі АМКУ, у документі враховані всі зауваження й пропозиції комітету. Зокрема, чітко визначені витрати, які не можуть включатися в складову тарифу.

До них ставиться "безнадійна дебіторська заборгованість, витрати на утримання об'єктів соціальної інфраструктури, спонсорська й благодійна допомога, відрахування в резерв сумнівних боргів, неустойки, суми недостачі й втрати від псування цінностей тощо".

Також у порядку передбачено, щоб при розрахунку тариф пропорційно зменшувався на розмір доходів метрополітену від інших видів діяльності, наприклад, розміщення реклами на його території. Крім того, будь-якому перегляду тарифів повинна передувати процедура його публічного обговорення.

Реклама:

"Для встановлення прозорих й економічно обґрунтованих тарифів на перевезення пасажирів метрополітеном Антимонопольний комітет у рамках своїх повноважень зробив все необхідне. Оскільки ці тарифи підлягають державному регулюванню, Київська міська й Харківська й Дніпропетровська обласна держадміністрації повинні керуватися Порядком при їхньому затвердженні, а перевіряти обґрунтованість тарифів - компетенція Держцінінспекції Мінекономіки", - відзначив у цьому зв'язку глава АМКУ Олексій Костусєв.

Нагадаємо, вартість проїзду в українських метрополітенах становить 50 коп. З боку керівництва комунальних підприємств не раз звучали заяви про те, що даний тариф є неконкурентоспроможним і що його необхідно збільшити в кілька разів.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!