На 70% українських АЗС виявили порушення

Понеділок, 12 березня 2007, 14:44

Держспоживстандарт за результатами перевірок 2006 року виявив зловживання в торгівлі пальним на 70,6% українських автозаправних станцій.

Про це повідомили в прес-службі Держспоживстандарту.

Як зазначили в прес-службі, недоліки виявлені в 1166 з 1651 перевірених протягом року АЗС.

За результатами перевірок, проінспектоване понад 37,2 млн. літрів бензину, з якого забраковано і знято з реалізації 4,7 млн. літрів (майже 12,6 %).

Реклама:

З забороненої до продажу кількості нафтопродуктів не мали необхідної інформації про товар 41%, реалізовувалися без документів, що засвідчують якість і безпеку 36%, не відповідали вимогам нормативних документів 23%.

Основними виробничими дефектами, за якими відбракувувалися нафтопродукти, були невідповідність вимогам ДСТУ через заниження октанового числа, завищені масові частки бензолу і сірки, завищений сумарний зміст ароматичних вуглеводнів і ін.

На багатьох з перевірених АЗС встановлене порушення Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами, основними з яких є продаж замовленої дози нафтопродуктів не повною мірою, неукомплектованість зразковими мірниками, відсутність документів про якість та безпеку, відсутність передбаченої Правилами інформації щодо виробника нафтопродуктів, дата виготовлення, сертифікації нафтопродуктів тощо.

За результатами перевірок протягом року було накладено 1161 адміністративне стягнення на загальну суму 186 тис. грн.

До 226 суб'єктів ведення господарства застосовані адміністративно-господарські санкції в розмірі 1,88 млн. грн.

Видано розпорядження про тимчасове припинення реалізації нафтопродуктів у 485 випадках, тимчасово припинялася діяльність 51 АЗС.

У прес-службі відзначили, що в більшості випадків при проведенні перевірок АЗС виявляє не одне, а одразу кілька порушень різних законодавчих та нормативних документів.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!