Після бензину Держспоживстандарт "наїхав" на цукерки

Понеділок, 12 березня 2007, 15:43

Держспоживстандарт у ході перевірки 1869 підприємств на предмет дотримання ними вимог із захисту прав споживачів на належну якість та безпеку кондитерських виробів знайшов, що 72% підприємств порушують ці вимоги.

Як повідомив Держспоживстандарт у прес-релізі в понеділок, комітет перевірив 180,5 тони кондитерських виробів у торговельній мережі, з яких 68,2 тони зняв з реалізації.

Продукція вилучалася з торгівлі через відсутність документів щодо якості і безпеки, невідповідності вимогам нормативних документів, відсутності належної інформації про товар, закінчення терміну придатності, неналежних умов збереження.

Держспоживстандарт також висловив стурбованість якістю та безпекою кондитерських виробів, вироблених міні-цехами та приватними підприємствами, де найчастіше порушуються вимоги до якості і безпеки виробництва продукції.

Реклама:

"Споживчий ринок України насичений кондитерськими виробами неналежної якості, зробленими міні-цехами або приватними підприємствами, що реалізують продукцію з порушеннями законодавства", - говориться в повідомленні.

За результатами перевірок до адміністративної відповідальності у вигляді стягнень на загальну суму 152,93 тис. грн.. притягнуто 1311 осіб, а у відношенні 1264 суб'єктів господарювання задіяно адміністративно-господарські санкції на загальну суму 298,67 тис. грн.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!