Янукович поверне з небуття паспортну компанію, яка займалася аферами?

Четвер, 1 березня 2007, 10:26

Найближчим часом приватний консорціум "Єдина державна автоматизована паспортна система" почне випуск закордонних паспортів нового зразка.

Випуск закордонних паспортів буде здійснений відповідно до умов контракту, укладеного між Департаментом ресурсного забезпечення Міністерства внутрішніх справ України і консорціумом "ЄДАПС" у 2004 році.

Як заявив екс-голова департаменту ресурсного забезпечення МВС депутат Василь Грицак на прес-конференції в середу, 8 лютого Верховний Суд підтвердив правомірність цього контракту.

За його словами, Кабінет міністрів має намір видати постанову, відповідно до якої старі закордонні паспорти будуть дійсні до спливання зазначеного в них терміну дії, однак при оформленні і переоформленні документів громадянам будуть видаватися вже нові закордонні паспорти.

Реклама:

Грицак заявив також про свій намір подати до суду на представників правоохоронних органів і чиновників, які стали причиною затримки реалізації контракту і порушення низки "надуманих", за його словами, кримінальних справ через які він піддавався численним допитам.

"Тільки за літо 2005 року я провів більше 200 годин у Генпрокуратурі", - підкреслив Грицак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, серед можливих відповідачів по цьому позові Грицак назвав колишнього першого помічника президента Олександра Третьякова, депутата Ксенію Ляпіну, працівника апарату Верховної Ради Сергія Силкіна і бізнесмена Сергія Фрадіна, але водночас відзначив, що не має наміру подавати до суду на президента Віктора Ющенка, через указ якого контракт не набрав чинності в 2004 році.

Раніше ЗМІ писали про те, що після приходу до Адміністрації президента Віктора Медведчука, а в МВС - Миколи Білоконя "ЄДАПС" надали право виготовляти державні бланки і документи суворої звітності, а також їх галографувати.

Керівництво ЄДАПС і керівництво МВС звинувачували в корупційній схемі, яка дозволяла "викачувати" гроші з міністерства і підвищувати вартість бланків для населення.

Проти керівництва ЄДАПС було заведено 7 кримінальних справ.

Зокрема, Генпрокуратурою була порушена кримінальна справа за фактом перевищення службових повноважень президентом Консорціуму "ЄДАПС" щодо обставин укладення контракту з Департаментом ресурсного забезпечення МВС України і реалізації програми розробки відповідних проектів, укладення договорів на придбання оснащення.

У 2004 році ЄДАПС мав намір впровадити випуск закордонних паспортів нового зразка. З приходом до влади команди Віктора Ющенка впровадження цієї схеми було припинено.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!