Росія вирішила, що в транзиті енергоносіїв настав час покладатися тільки на себе

Середа, 7 лютого 2007, 10:33

Глава Мінпроменерго Російської Федерації Віктор Христенко заявляє, що Росія в експорті енергоресурсів прагнутиме орієнтуватися на свої можливості, а не на транзитні держави.

Про це він сказав на прес-конференції 6 лютого, передає proUA з посиланням на РІА "Новості".

"Найчастіше транзитні території намагаються використати своє положення не для "зчіпки" всіх ланок, якими вони є в енергетичному ланцюжку, а на використання винятково для рішення своїх конкретних питань, не пов'язаних із транзитом, а з чимось іншим", - сказав Христенко.

Міністр назвав "абсолютно ненормальною" ситуацію, коли транзитні держави, вирішуючи свої завдання, перекладають ризики на дві інших ланки цього ланцюжка - видобутку й споживання.

Реклама:

"Ми відкрито й досить давно вже заявляли про те, що Російська Федерація, маючи велику територію з морським виходом в усі боки - на південь, північ, захід і схід, безумовно, у своїй стратегії буде орієнтуватися на використання своїх територіальних можливостей", - відзначив міністр.

На його думку, у такий спосіб буде розширена географія експорту російських енергоресурсів.

Міністр відзначив, що "серйозне розуміння ризиків транзитних територій" викликано не тільки останніми подіями навколо енергопоставок через Білорусію, але й іншими факторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!