В Тернополі у Тимошенко просять повернути 30 млн. грн. боргу Губського

Понеділок, 26 лютого 2007, 11:55

Депутати Тернопільської облради просять лідера парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко, вплинути на деяких народних депутатів з БЮТ, які є власниками цукрових заводів на території області, для того щоб вони розрахувалися із сільгоспвиробниками за здану ними сировину.

Під час останньої сесії Тернопільської обласної ради, яка відбулася в п'ятницю, депутати розглянули питання про стан агропромислового комплексу області напередодні весняних посівних робіт.

В ухваленому рішенні облрада визнала, що стан агропромислового комплексу області критичний - у сільських господарств немає достатньої суми грошей для того, щоб через місяць-півтора почати посівну.

На думку депутатів, причинами такого стану стало відношення центральних органів влади до вітчизняного сільгоспвиробника - при надвиробництві цукрового буряку уряд відкриває кордони й дає дозвіл на ввіз імпортного цукрового очерету, що у свою чергу спричиняє падіння цін.

Реклама:

Схожа ситуація з виробництвом м'яса й інших сільгосппродуктів.

Крім цього депутати згадали, що однією із причин критичної ситуації в АПК області стало те, що цукрові заводи дотепер не розрахувалися за цукровий буряк, зданий сільськими господарствами області.

За даними головного управління агропромислового комплексу Тернопільської ОДА, борг цукрових заводів перед сільгоспвиробниками становить 42 мільйони гривень, причому 32 мільйони із цього боргу припадають на заводи "Української продовольчої компанії" Богдана Губського, народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко.

У зв'язку із цим Тернопільська облрада прийняла зверення до президента, Верховної Ради й Кабінету Міністрів із проханням урегулювати ситуацію в АПК області.

За пропозицією керівника фракції "Наша Україна" Федора Шевчука облрада також звернулася до лідера парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко для того, щоб було здійснено вплив на народних депутатів, власників цукрових заводів на території області, які мають заборгованість перед селянами.

Ця пропозиція підтримали 66 з 97 присутніх депутатів - представники всіх політичних сил облради. У тому числі й самі бютівці.

Обком

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!