Бойко порадився з Міллєром, як краще здати українську ГТС?

Понеділок, 26 лютого 2007, 18:41

Голова правління ВАТ "Газпром" Алєксєй Міллєр і міністр палива та енергетики Юрій Бойко в ході робочої зустрічі в понеділок у Москві обговорили деталі реалізації домовленостей по участі України в проектах з видобутку газу на території Росії.

Про це повідомила прес-служба "Газпрому", передає "Економічна правда".

Остання зустріч Міллєра та Бойка з цього приводу відбулася десять днів назад. Тоді Бойко заявляв, що українська сторона повинна одержати доступ до газових ресурсів Росії вже на підставі того, що "Газпром" через СП "УкрГаз-Енерго" бере участь у реалізації газу в Україні.

"Я знаю про домовленості нашого прем'єр-міністра з керівництвом Російської Федерації щодо участі України у видобутку газу на території Росії... в обмін на те, що зараз працює спільне підприємство на українському ринку. Цього досить", - казав глава Мінпаливенерго в українському телеефірі.

Реклама:

Бойко зазначив, що аналогічним чином вибудовує відносини з "Газпромом" німецька нафтогазова компанія Wintershall AG.

Разом з тим, з російської сторони, від якої дотепер коментував цю тему лише президент країни Владімір Путін, звучала інша версія: мова йшла не про участь "Газпрому" у ринку, а про участь в управлінні газотранспортною системою України.

"Мова йде про об'єднання активів, і українські партнери хотіли б не тільки створити газотранспортний консорціум, але і хотіли б ввійти у видобувні активи на території Росії", - казав Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!