Рада розділила повноваження наглядових рад і зборів акціонерів АТ

Четвер, 22 лютого 2007, 18:22

Верховна Рада законодавчо розмежувала і конкретизувала повноваження наглядових рад і зборів акціонерів акціонерних товариств.

За ухвалення в цілому законопроекту "Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо управління акціонерними товариствами" проголосували 239 депутатів, при необхідних 226, передають "Українські новини".

Згідно з новою редакцією, збори акціонерів можуть не тільки обирати і відкликати членів наглядових рад, але також створювати, перетворювати і ліквідовувати виконавчі органи АТ.

Також доповнюється стаття 160 Цивільного кодексу частиною 5, що передбачає, що якщо за статутом АТ обрання і звільнення членів виконавчого органу належить до компетенції зборів акціонерів, то наглядова рада може усунути від обов’язків будь-якого члена виконавчого органу за порушення в праці до остаточного рішення з цього приводу зборів акціонерів.

Реклама:

Відповідно вноситься положення в статтю 161 Цивільного кодексу про те, що члени виконавчого органу АТ призначаються і звільняються загальними зборами акціонерів, якщо інше не передбачене статутом АТ.

Нагадаємо, Цивільний і Господарчий кодекси вступили в силу з 1 січня 2004 року.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!