Україна і Бєларусь підпишуть енергетичний меморандум

Середа, 21 лютого 2007, 17:52

У ході майбутньої зустрічі президента Віктора Ющенка з білоруським колегою Олександром Лукашенка буде підписано енергетичний меморандум.

"Сьогодні підготовлений до підписання меморандум про співробітництво в енергетичній сфері між Україною та Бєларуссю", - сказав у середу журналістам на брифінгу в Києві заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий.

За його словами, у ході майбутньої зустрічі планується, у цілому, підписати 5 угод.

Зокрема, у сфері енергетичного співробітництва, по передачі засуджених осіб, про пункт перетинання кордону в районі ЧАЕС, у сфері сільського господарства та консульської конвенції.

Реклама:

Чалий відзначив, що енергетичний меморандум носить декларативний характер, і після його підписання можна буде говорити про конкретні питання - про поставки електроенергії, нафти, про співробітництво в газовій сфері.

Відповідаючи на питання, чи пов'язана активізація відносин України з Бєларуссю з охолодженням відносин між Мінськом та Москвою, Чалий сказав, що ні.

Чалий також підкреслив, що "відносини України з Бєларуссю носять природний характер і не спрямовані ніяким образом проти третіх країн".

За його словами, політика ізоляції стосовно Бєларусі не є продуктивною.

Точна дата зустрічі президентів Бєларусі та України, за словами заступника голови президентського секретаріату, уточнюється по дипломатичних каналах.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!