П'ята частина України ледь зводить кінці з кінцями

П'ятниця, 16 лютого 2007, 14:25

18,4% опитаних українців вважають, що ледь зводять кінці з кінцями, і грошей їм не вистачає навіть на необхідні продукти.

Разом з тим, тільки 6,3% респондентів вказали, що живуть забезпечено, але зробити деякі покупки поки що не можуть (купити квартиру, автомобіль і т.п.). Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Крім того, 35,5% респондентів сказали, що їм вистачає на харчування і на придбання необхідних недорогих речей. У свою чергу, 38,3% вважають, що в цілому на життя вистачає, але придбання речей тривалого вживання, таких як меблі, холодильник, телевізор, уже викликає труднощі. Лише 0,4% можуть собі дозволити придбати практично усе, що хочуть.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центра ім. Разумкова з 2 по 9 лютого 2007 року. Були опитані 2011 респондентів у віці від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим по вибірці, що представляє доросле населення України відповідно до основних соціально-демографічних показників. Опитування здійснювалося в 119 населених пунктах (73 міських та 46 сільських). Теоретична погрішність вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з ймовірністю 0,95.

Реклама:

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!