Прес-служба Азарова "наїхала" на Тимошенко через ЄЕП

Вівторок, 13 лютого 2007, 11:58

В заяві поширеній у вівторок прес-службою головного фінансового відомства заявляється, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко свідомо вводить людей в оману, коли заявляє, що участь України у проекті Єдиного Економічного Простору призведе до втрати суверенітету та до шкоди національним інтересам України.

"Як прем’єр-міністр у 2005 році, вона не може не знати, що парафовані Україною у 2004 році угоди щодо ЄЕП не містять ані створення якогось "наднаціонального органу", ані інших механізмів передачі суверенних прав України будь-кому, ані створення митного союзу, ані посягань на грошово-фінансову політику України, які не містять неіснуючих планів введення "єдиної валюти", - обурюються в Мінфіні.

На противагу заявам Тимошенко щодо ЄЕП чиновники Азарова зазначають, що приєднання України до ЄС і НАТО означало б делегування органам управління цих об’єднань великої кількості основоположних суверенних прав: від проведення митної, кредитно-грошової політики та емісії грошей до управління Збройними Силами України через об’єднане командування.

"Міфи про наднаціональний орган ЄЕП, передачу комусь суверенних повноважень – це "мертва коняка", гарцювати на якій безглуздо і смішно. У Юлії Тимошенко 2005 року були всі можливості офіційно робити будь-які "викриття" і діяти", - не приховують сарказму в прес-службі.

Реклама:

В заяві говориться, що уряд Тимошенко не припиняв переговори щодо ЄЕП, але продовжував їх в такий спосіб, що процес гальмувався. А також, що уряд Тимошенко не публічно розірвав довготермінову, вкрай вигідну угоду на постачання в Україну російського газу й провалив переговори щодо туркменського газу.

Як повідомляє Мінфін, паралельно з роботою у проекті ЄЕП, уряду Віктора Януковича у 2003-2004 роках вдалося укласти п’ятирічну угоду на поставки газу за найнижчою ціною, домогтися скасування експортного ПДВ на російську вуглеводневу сировину, розблокувати антидемпінгові обмеження для українських товарів, домовитись про соціальний захист українських робітників у країнах-учасницях ЄЕП.

"Всі ці вигоди для України, для наших громадян були відкинуті й перекреслені урядом Тимошенко. Саме це було справжньою, а не міфічною шкодою для національних інтересів України", - гніваються в Мінфіні.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!