Російська "Транснєфть" зібралася будувати нафтопровід в обхід Бєларусі

Вівторок, 13 лютого 2007, 14:29

Російська нафтотранспортна монополія ВАТ "Транснєфть" має намір побудувати трубопровід в обхід Бєларусі до середини 2008 року.

Про це заявив президент компанії Сємьон Вайншток у вівторок на прес-конференції, передає Обком з посиланням на УНІАН.

Відповідаючи на питання, чи може нафтопровід "Унєча-Пріморск" бути побудований за 18 місяців, Вайншток сказав, що "18 місяців - надто великий термін".

"Терміни будівництва нафтопроводу "Унєча-Пріморск" будуть дуже короткими навіть за стандартами "Транснєфті", - заявив глава держкомпанії.

Реклама:

Планується, що потужність Балтійської трубопровідної системи та експортного терміналу в Приморську буде збільшено як мінімум на 50 млн. тон із 74 млн. тон у даний час.

Мінпроменерго РФ уже направило в зацікавлені відомства проект розпорядження уряду щодо будівництва трубопровідної системи "БТС-II".

У 2001 році "Транснєфть" ударними темпами побудувала нитку нафтопроводу "Суходольная-Родіоновская" в обхід України, перенаправивши нафту в напрямку Новоросійську по території РФ.

Як повідомлялося, на початку року Бєларусь, незадоволена зростанням цін на енергоносії з РФ, призупинила транзит російської нафти до Європи. Після того, як сторони заявили про компроміс, президент Росії на початку лютого доручив підготувати будівництво нового нафтопроводу в обхід Бєларусі і розширення потужності Балтійської трубопровідної системи.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!