Україна готує ґрунт для "біопаливного буму"

Вівторок, 13 лютого 2007, 16:39

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує народним депутатам наступного пленарного тижня розглянути ряд законопроектів, котрі стосується виробництва альтернативних видів палива.

За словами прес-секретаря голови ВР Вікторії Шведової, відповідну пропозицію Мороз вніс в ході наради 13 лютого щодо законодавчого забезпечення альтернативних видів палива (біопалива).

Зокрема, одним із законопроектів пропонується дозволити виробництво в Україні біопалива підприємствам усіх форм власності і звільнити виробників біопалива від сплати ПДВ на 5-10 років.

Мороз розповів учасникам наради про те, що українські виробники виявили велику зацікавленість у реалізації програми альтернативних видів палива. Крім того, за словами Шведової, було підготовлено ряд законопроектів, що спрямовані на законодавче забезпечення "розвитку і впровадження поновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива".

Реклама:

У ході зазначеної наради також обговорювалася концепція загальнодержавної програми з виробництву біопалива.

Крім того, пропонується заснувати позавідомчий державний комітет, який би займався питаннями, пов'язаними з всіма етапами виробництва біопалива в Україні.

Нагадаємо, наприкінці 2006 року уряд України затвердив програму розвитку виробництва біопалива, реалізація якого дозволить робити 623 тис. тон біодизелю на рік.

Програмою визначається перспектива розвитку рослинництва, зокрема, створення регіональних зон концентрованого вирощування озимого і ярового рапсу площею від 50 до 70 тис. гектарів і технічної бази з виробництва дизельного біопалива.

У той же час аграрії, коментуючи зростаючий попит на рапс як сировину на біопаливо і збільшення площ під цю культуру в Україні, охарактеризували поточну тенденцію як "рапсова ейфорія".

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!