Огризко: "Газовий" меморандум України з Бєларуссю цілком можливий

Вівторок, 13 лютого 2007, 17:00

Виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Володимир Огризко не виключає існування домовленостей між Україною та Бєларуссю в газотранспортній галузі.

Про це Огризко заявив, відповідаючи на питання, чи відповідає дійсності інформація деяких ЗМІ про існування меморандуму, відповідно до якого Бєларусь готова надати Україні свою газотранспортну систему для перекачування газу українського видобутку в країни Західної Європи.

Огризко зазначив, що не є фахівцем у газотранспортних питаннях, тому не може компетентно відповісти на це питання. При цьому він підтвердив, що зараз між представниками українського і білоруського урядів дійсно проводяться консультації, що стосуються, зокрема, і взаємодії в сфері енергетики.

"Ви знаєте загальну ситуацію, що склалася у відносинах між Бєларуссю та Росією в цій сфері. Тому я не виключаю, що існують якісь пропозиції з білоруської сторони з цього приводу. Але на даний момент у мене немає тієї інформації, який я міг би з вами поділитися", - сказав в.о. міністра.

Реклама:

Нагадаємо, на минулого тижні віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв і перший заступник прем'єр-міністра Бєларусі Володимир Семашко в ході зустрічі обговорили питання співробітництва двох країн в енергетичній сфері.

"Нам необхідно разом створити максимально сприятливі умови в Україні і Бєларусі для співробітництва інших країн з нами, у тому числі в питаннях збільшення обсягів транзиту газу", - підкреслив Клюєв.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!