Бахматюк спростував свою причетність до будівництва газопроводів

Середа, 31 січня 2007, 12:56

Екс-заступник голови НАК "Нафтогаз України" Олег Бахматюк спростував ряд тверджень ЗМІ про свою причетність до фінансових операцій "Укртрансгазу", по яких відкрито кримінальну справу. Про це йдеться у його відкритому листі до ЗМІ.

Зокрема, Олег Бахматюк спростував твердження, що він міг бути причетним до виділення 410 мільйонів гривень на газифікацію в ряді областей України.

"Перебуваючи на посаді начальника управління експертної оцінки та корпоративного фінансування, я не мав ніякого відношення до рішення про виділення і розпорядження коштів в розмірі 410 млн. грн. та не мав ніякого відношення до операцій "Укртрансгазу" та обласних газопостачальних підприємств",- зазначив Бахматюк.

Окрім того, Олег Бахматюк зазначив у своєму листі, що ніколи не був заступником Олексія Івченка, під час його головувавання в НАК "Нафтогаз України": "я був призначений заступником голови правління НАК "Нафтогаз України", коли НАК очолював Олександр Болкісєв та звільнений за власним бажанням відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 30 від 16 січня 2007 року".

Реклама:

Зважаючи на вищесказане, Олег Бахматюк задекларував, що буде розцінювати наступні неправдиві відомості про себе "як інформацію, яка завдає шкоди моїй діловій репутації та ображає мою честь та гідність. За захистом своєї честі та гідності буду звертатись до суду".

Окрім того, Олег Бахматюк запевнив, що його діяльність завжди відповідала національним інтересам України: "І під час перебування на посаді заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", і зараз займаю принципову позицію щодо захисту національних енергетичних інтересів України, недопущення монополізації газового ринку України приватною іноземною компанією, що є реальною загрозою національній енергетичній безпеці країни.

Я виступив з ініціативою про створення Всеукраїнської асоціації обласних газорозподільчих компаній, основним напрямком діяльності якої є захист національних інтересів в енергетичній сфері, активному протистоянні спробам монополізувати газовий ринок України та захист інтересів українських підприємств та громадян - споживачів газу.

Як громадянин України та громадський діяч буду робите все можливе, щоб сприяти прозорості паливно-енергетичної галузі України, недопущення залежності економіки нашої держави від монопольних утворень на ринку природного газу України".

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!