Зона вільної торгівлі з ЄС почекає - Макуха

Середа, 31 січня 2007, 19:32

Укладення угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС можливе після вступу України до СОТ. Про це заявив Міністр економіки України під час брифінгу у рамках проведення Дев'ятого спільного засідання Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, повідомили "ЕП" в прес-службі Мінекономіки.

Відповідаючи на питання журналістів, які основні проблеми потрібно вирішити Україні щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, та в якому році може запрацювати зона вільної торгівлі з обмеженнями і без обмежень, Міністр економіки України Володимир Макуха зазначив, що наразі ще рано говорити про якісь часові рамки, оскільки переговорний процес може розпочатися лишень після прийняття рішень про вступ України до СОТ.

"При чому ми повинні враховувати, що процес укладання таких угод є надзвичайно складним. Тут потрібно враховувати інтереси багатьох галузей і промисловості як нашої країни, так і ЄС", - додав Володимир Макуха.

Що стосується вилучення обмежень, Володимир Макуха сказав, що "це питання, яке на сьогодні передбачити практично не можливо, та і не доцільно".

Реклама:

У цьому контексті директор Генерального директорату зовнішніх відносин Європейської Комісії Хью Мінгареллі зазначив: "Я наразі не можу сказати скільки часу потрібно для укладення угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС, оскільки ще не розпочато відповідних переговорів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!