Поганий прогноз МВФ: Дефіцит поточного платіжного балансу у 2007 буде 3% ВВП

П'ятниця, 19 січня 2007, 10:32

Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу України у 2007 році складе близько 3% ВВП, уважає старший постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Джефрі Френкс.

"Ми очікуємо, що стан поточного рахунку платіжного балансу погіршиться, його дефіцит сягне майже 3% ВВП", — сказав Френкс в середу.

При цьому він відзначив, що негативне сальдо поточного рахунку платіжного балансу може бути покрите за рахунок припливу іноземного капіталу в країну.

"Приплив капіталу буде достатнім не тільки для того, щоб покрити цей дефіцит, але й наростити додаткові міжнародні валютні резерви Нацбанку України", — сказав Френкс.

Реклама:

Коментуючи питання бюджетної політики, глава представництва МВФ також відзначив, що збільшення видаткової частини бюджету за рахунок збільшення соціальних виплат при нереалістичних планах наповнення дохідної частини за рахунок приватизації може розбалансувати бюджет.

Френкс також повідомив, що МВФ підтримує плани Національного банку стосовно переходу до режиму більш гнучкого курсу гривні й рекомендує ввести його найближчими роками.

Як повідомлялося з посиланням на дані НБУ, дефіцит поточного рахунку платіжного балансу України в січні-вересні 2006 року склав 321 млн. дол. (0,5% ВВП), тоді як за відповідний період 2005 року його профіцит становив 2,6 млрд. дол. (4,5% ВВП).

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!