Прокачку нафти через "Дружбу" відновлено

П'ятниця, 19 січня 2007, 17:07

Оператор нафтотранспортної системи України ВАТ "Укртранснафта" о 14:02 відновив прокачування нафти західною частиною найбільшого транзитного нафтопроводу Дружба з Росії у Європу, повідомив представник ВАТ "Укртранснафта".

За його інформацією, всі недопоставлені обсяги нафти сьогодні, максимум завтра, будуть прокачані додатково в повному обсязі.

Як повідомлялося раніше, 18 січня о 21:29 ВАТ "Укртранснафта" призупинила прокачування нафти через західну частину найбільшого транзитного нафтопроводу Дружба з Росії у Європу через потужний циклон, що порушив енергопостачання нафтоперегінної станції. Прокачування нафти припинене за маршрутом Броди-держкордон.

Єдина система магістральних нафтопроводів Дружба - найбільший у світі нафтопровід. Побудований у радянські роки для транспортування нафти із Сибіру в країни Східної та Західної Європи.

Реклама:

Загальна довжина - близько 5 200 км. Маршрут нафтопроводу проходить від Альмет'ївська через Самару, Брянськ до Мозиря, потім розгалужується на дві ділянки: північний (територію Бєларусі, Польщі та Німеччини) і південний (територією України, Чехії, Словаччині та Угорщині).

Російський відрізок трубопроводу експлуатується компанією "Транснєфть"; словацький - компанією Transpetrol, український - ВАТ "Укртранснафта".

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!