Конфлікт Ющенка і Януковича уже хвилює банкірів

П'ятниця, 19 січня 2007, 20:11

Продовження конфронтації між президентом Віктором Ющенком й урядовою коаліцією підвищує політичні ризики в короткостроковій перспективі, вважають аналітики Укрсиббанку.

"За нашими оцінками, підтримуючи наступ уряду на повноваження Ющенка, Тимошенко (лідер БЮТ) намагається підштовхнути президента до розпуску парламенту", - вважають аналітики.

"У таких умовах продовження конфронтації між президентом і урядовою коаліцією підвищує політичні ризики в короткостроковій перспективі", - повідомляється в аналітичному огляді банку.

В огляді підкреслюється, що подолання парламентом ряду президентських вето не завершило процес наступу коаліції на повноваження глави держави.

Реклама:

"Наступним кроком коаліції може стати ліквідація РНБО або істотне обмеження повноважень цього органу. На сьогодні РНБО є єдиним органом виконавчої влади, цілком підконтрольним президенту", - відзначається в документі.

За оцінкою аналітиків банку, у президента практично не залишиться важелів протидії коаліції в тому випадку, якщо Партія регіонів і БЮТ знову знайдуть точки перетину і будуть солідарно голосувати ключові для глави держави питання.

"У той же час ми думаємо, що президент не готовий до радикальних дій у зв'язку з відсутністю легітимних підстав (необхідне рішення Конституційного суду)", - відзначається в огляді.

Щодо економічних перспектив України в огляді відзначається, що на цінову динаміку в 2007 році може вплинути держконтроль над цінами.

"У зв'язку зі здійсненням контролю над цінами Україна вступила в новий рік з потенціалом подорожчання товарів, що мають високу питому вагу в споживчому кошику", - відзначається в огляді.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!