Рада встановила мораторій на відчуження майна профспілок

П'ятниця, 12 січня 2007, 14:46

Верховна Рада встановила мораторій на відчуження майна профспілок.

За прийняття в цілому законопроекту "Про мораторії на відчуження майна, яке знаходиться у володінні Федерації професійних спілок України", зареєстрованому в Раді 3 жовтня, проголосували 357 депутатів при необхідних 226.

Рада встановила мораторій до законодавчого визначення статусу майна, яке перебуває у веденні ФПУ, а також доручила Фонду держмайна провести інвентаризацію майна ФПУ, установити, яка частка в цьому майні належить державі й визначити перелік майна, забороненого до продажу.

Крім того, Рада доручила ФДМ й правоохоронним органам перевірити законність відчуженого ФПУ майна у 2000-2006 роках й у випадку виявлення порушення законодавства вжити заходів для повернення цих об'єктів законному власникові.

Реклама:

Відповідно до пояснювальної записки, федерація не має права одноосібно ухвалювати рішення щодо розпродажі майна, яке перебуває в її веденні.

Тільки за 2005-2006 роки створені Федерацією профспілок акціонерні товариства "Укрпрофздравниця" й "Укрпрофтур" продали 34 об'єкти на загальну суму 8,8 млн. гривень, а також "Укрпрофздравниця" продала 10 пакетів акцій на загальну суму 129,5 млн. гривень.

При цьому отримані від продажу кошти були використані на підвищення зарплати чиновникам ФПУ, "Укрпрофздравниці", "Укрпрофтуру", а також керівникам галузевих центральних комітетів, ремонт офісів, придбання дорогої оргтехніки, меблів, автомобілів.

У вересні Печерський районний суд Києва зобов'язав депутата Верховної Ради Михайла Волинця (фракція Блоку Юлії Тимошенко) спростувати висловлені їм звинувачення на адресу депутата Олександра Стояна (фракція Партії регіонів) про те, що за його участі було розкрадено майно Федерації профспілок.

Стоян очолював Федерацію профспілок України з 1992 по 2005 рік.

Із січня 2005 року ФПУ очолює Олександр Юркін.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!