Путін і Лукашенко "мило поспілкувалися" по телефону про нафту

Середа, 10 січня 2007, 15:14

Телефонна розмова між президентами РФ і Білорусії Владіміром Путіним та Олександром Лукашенком відбувся в середу з ініціативи білоруської сторони, повідомили в прес-службі Кремля.

"У ході телефонної розмови обговорювалися питання економічного співробітництва між РФ і Білорусією, у тому числі в сфері енергетики, включаючи проблеми транзиту російської нафти через територію Білорусії", - повідомив представник прес-служби.

Тим часом у прес-службі президента Білорусії в середу заявили, що в ході тривалої телефонної розмови "знайдено компроміс, що дозволить розблокувати сформовану тупикову ситуацію, у тому числі й щодо транзиту російської нафти в країни Європи через територію Білорусії".

Також у прес-службі президента Білорусії відзначили, що "прем'єр-міністрам Білорусії й Росії доручено протягом двох днів виробити конкретні пропозиції з дозволу всіх проблемних питань і внести їх на розгляд глав держав до п'ятниці, 12 січня".

Реклама:

У свою чергу джерело в уряді РФ відзначило, що повідомлення прес-служби Кремля, що стосується розмови президентів двох країн, "виглядає більше стриманим, чим повідомлення офіційного Мінська".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!