Ляпіна пророкує крах селянської власності на землю

Середа, 10 січня 2007, 17:41

Подолання президентського вето на Закон про продовження мораторію на продаж землі призведе до подальшого "тінізації" ринку земельних ресурсів.

У результаті тіньових схем сьогодні 70% землі вже сконцентровано в руках великих власників, вважає народний депутат, член фракції "Наша Україна" Ксенія Ляпіна.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", Ляпіна зазначила, що "власники старого сорту" не розуміють, що для них важлива капіталізація, а не тільки одержання прибутку сьогодні".

"Тому вони і спонукують Верховну Раду до продовження мораторію. Їм зручна нинішня ситуація, вони одержують досить великі прибутки з землі, розраховуючись із селянами мішком зерна”, - сказала народний депутат.

Реклама:

"Селяни не одержують реальних коштів і не можуть використовувати землю для одержання інвестицій у власне господарство. Якщо не змінити ситуацію, через кілька років відбудеться легалізація ринку землі в найбільш поганих формах, адже тоді в руках великих власників будуть сконцентровані не 70%, а 90% землі", - підкреслила вона.

За її словами, найбільш страшно те, що "селяни втратять свою землю, не отримавши за це грошей".

"Мене дивує позиція БЮТ у цьому питанні, адже вони розуміли, за що голосували. Напевно, у цій фракції перемогли політиканська позиція і прагнення якоїсь маленької помсти президентові", - додала Ляпіна.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада подолала вето президента на Закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення до прийняття відповідних законодавчих актів)".

При голосуванні в сесійному залі парламенту Закон знайшов підтримку 367 народних депутатів. 21 парламентарій проголосував проти, утрималися двоє.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!