Президент увів в дію рішення РНБО щодо зловживань із ПДВ

П'ятниця, 29 грудня 2006, 11:06

Президент Віктор Ющенко ввів у дію рішення РНБО від 15 грудня 2006 року "Про заходи щодо попередження і нейтралізації загроз національній безпеці, пов`язаних із нестабільністю правового регулювання відносин у сфері адміністрування податку на додану вартість".

Відповідно до указу, котрий розміщено на офіційному сайті глави держави, контроль за виконанням цього указу покладається на секретаря РНБО.

В рішенні РНБО визначила рівень законодавчого забезпечення функціонування ПДВ та механізм його адміністрування в Україні незадовільними. Крім того визначені напрямами реформування системи адміністрування податку на додану вартість.

Як повідомлялося 15 грудня, на засіданні РНБО Ющенко заявив, що ситуація з відшкодуванням ПДВ загрожує національній безпеці держави.

Реклама:

Президент нагадав, що на сьогодні підприємствам не відшкодовано ПДВ на суму 7 млрд. 200 млн. грн., що в 1,7 рази перевищує показники початку року. Ющенко зазначив, що 42% цієї суми не відшкодовано у вересні-жовтні.

Він сказав, що питання повернення ПДВ перейшло в ручне управління. За словами президента, навіть рішення судів з цього питання ігноруються.

Ющенко підкреслив, що це питання національної безпеки, оскільки така ситуація з ПДВ прямо впливає на економіку.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!