Азаров мріє про кращий рейтинг, щоб подешевше брати в борг

П'ятниця, 29 грудня 2006, 16:36

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров розраховує на підвищення міжнародними рейтинговими агентствами рейтингу України в 2007 році.

Про це він заявив журналістам, передає proUA з посиланням на "Українські новини".

"Ми сподіваємося, що міжнародні рейтингові агентства за підсумками 2006 року повинні переглянути убік поліпшення рейтингу України", - сказав він.

Серед підстав для підвищення рейтингу Азаров назвав держбюджет-2006, що є відносно збалансованим, з помірним дефіцитом. Підвищення рейтингів України сприяло б здешевленню урядових зовнішніх позик.

Реклама:

У першому кварталі 2007 року Мінфін не планує їх залучати, однак розглядає можливість виходу на міжнародні ринки, починаючи з другого кварталу. "У першому кварталі ніщо нас не змушує виходити на зовнішні фінансові ринки. Особливої необхідності йти на ринки запозичень у нас нема", - сказав перший віце-прем'єр.

Він також назвав доцільною практику залучення зовнішніх позик у різних валютах. "Займати потрібно в тій валюті, по якій обслуговування найбільш вигідне. Нашому Нацбанку давним-давно пора б диверсифікувати свої золотовалютні резерви", - сказав Азаров.

У 2006 році Мінфін залучав зовнішні позики в доларах, швейцарських франках і японських ієнах.
Як повідомлялося, у травні міжнародне рейтингове агентство Мооdу's підвищило довгостроковий рейтинг України по зобов'язаннях в іноземній валюті з У1 до Ва3 у зв'язку з уведенням нової методології присвоєння рейтингів.

У серпні агентство Standard&Рооr's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг України по зобов'язаннях в іноземній валюті на рівні ВВ-.

У жовтні агентство Fitch поліпшило прогноз довгострокового рейтингу України ВВ- в іноземній і національній валюті зі "стабільного" до "позитивного".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!