Азаров критикує "трьох богатирів" Секретаріату за чергове вето

П'ятниця, 29 грудня 2006, 17:19

Рішення про вето президента на закон про перелік приватизованих в 2007 році об'єктів було прийнято без обговорення з урядом і загрожує виконанню бюджетного плану приватизації на наступний рік у обсязі 10,5 млрд. грн., заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров.

"Триває процес, коли Секретаріат президента бере на себе проведення самостійної економічної політики, до того ж не в найкращому вигляді, а у вигляді ветування законів і створення перешкод", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю.

Азаров додав, що після недавніх конструктивних переговорів у нього склалася думка про досягнуте взаєморозуміння із Секретаріатом президента.

У той же час, відзначив перший віце-прем'єр, вето на цей закон, накладене без обговорення й інформування уряду, говорить про зворотне.

Реклама:

"Знову наші три богатирі із Секретаріату президента беруть на себе відповідальність за проведення всієї економічної політики в державі", - підкреслив Азаров.

Він не став уточнювати, про кого конкретно мова йде, відзначивши лише, що ці три представники секретаріату президента напередодні проводили прес-конференцію разом із двома іншими їхніми колегами.

Перший віце-прем'єр сказав, що там, де не потрібно згоди Верховної Ради на проведення приватизації, так там уряд буде самостійно приймати відповідні рішення.

"У нас у цьому законі є два ключових об'єкти - "Укртелеком" й "Одеський припортовий завод", приватизація яких визначається окремими законами. Вето не дозволяє приступитися до практичної підготовки й реалізації цих об'єктів", - пояснив суть проблеми Азаров.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!