Ахметов прибирає до рук власність Коломойського за згодою?

Вівторок, 12 грудня 2006, 12:54 -

Корпорація СКМ Рината Ахметова купила міноритарний пакет Криворізького залізорудного комбінату.

"Опосередковано ми (СКМ) з початку 2006 року володіємо міноритарним пакетом (менше 10% акцій підприємства)", - повідомили у прес-службі СКМ, пише "Дело".

Однак деталі угоди в компанії не розкривають.

"Ми не можемо говорити ні про ціну, ні про продавця, ні про інші умови. Дане підприємство (КЗРК) з погляду відносин контролю не входить до групи СКМ", - зазначили у прес-службі.

Реклама:

На Криворізькому залізорудному комбінаті, підконтрольному групі "Приват" Ігоря Коломойського, повідомили, що представники СКМ 4 грудня ввійшли до правління підприємства. Зокрема, посаду фінансового директора зайняв Юрій Марковцев. За словами нового фіндиректора, він представляє інтереси СКМ.

У той же час у компанії Ахметова заперечують, що Марковцев представляє інтереси групи в КЗРК, хоча підтверджують, що саме вони запропонували його кандидатуру.

Аналітик інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Андрій Гостик також зазначив, що крім фінансового директора, компанії, котрі пов'язуються з СКМ (Jassen Enterprises Corp і Medco Services Limited), одержали, "принаймні, два місця у спостережній раді КЗРК".

У самій СКМ стверджують, що компанія не здійснює контроль і не приймає участі в управлінні названими компаніями.

"При цьому ми є партнерами в ряді проектів, і між нами встановилися нормальні ділові відносини", - уточнює прес-служба СКМ.

На думку Сергія Алексеєнко, віце-президента інвесткомпанії "Ренесанс Капітал", зміни в менеджменті КЗРК свідчать про наявність домовленостей між групами СКМ і "Приват".

"У нинішніх політичних умовах у СКМ набагато більше можливостей успішно лобіювати інтереси метпідприємств", - пояснює Алексеєнко.

Андрій Гостик вважає придбання частки в КЗРК цілком логічним кроком для СКМ, оскільки компанія зацікавлена одержати власного виробника аглоруди.

"До того ж продаж "Приватом" частки в комбінаті також зрозумілий, адже група володіє надлишковими потужностями з виробництва залізорудної сировини", - додав він.

Одержати коментар групи "Приват" не вдалося.

КЗРК - найбільше в Україні підприємство з випуску агломераційної залізної руди, річний видобуток комбінату складає близько 6 млн. тон. Агломераційна залізна руда є базовою для виробництва продукції меткомбінату "Азовсталь", контрольованого Ринатом Ахметовым. На початку серпня 2004 року компанія "Солайм", яка входить до групи "Приват", придбала 93,07% акцій КЗРК за 689 млн. 420 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: