Польща не розуміє, чому Україна ще не зняла заборону на її м'ясо

Понеділок, 11 грудня 2006, 14:55

Польща сподівається на скасування заборони поставок польського м'яса на територію України до початку 2007 року.

Про це під час прес-конференції в Конча-Заспі повідомив заступник міністра сільського господарства й розвитку села Польщі Ян Кшиштоф Ардановськи, передає proUA.

"Так, сподіваюся, що найпізніше з початку нового року це питання буде знято. Тобто ринок буде відкритий", - сказав він.

Він відзначив, що протягом 11 й 12 грудня дня фахівці української ветслужби закінчать перевірку польських м'ясопереробних підприємств, яка була розпочата 21 листопада.

Реклама:

Він повідомив, що в ході цієї перевірки було проінспектовано 13 польських підприємств, хоча передбачалося, що буде перевірено більше 20 підприємств. За його словами, польська сторона виконала всі умови, які висловила Україна.

"Я не дуже розумію, чому ще не знято заборону", - підкреслив він.

За словами заступник міністра, Польща виробляє великий обсяг свинини, але в 2006 році надвиробництва цього м'яса не буде, тому що спостерігається невеликий спад його виробництва у зв'язку зі зниженням виробництва зерна на 20% через несприятливі погодні умови.

"Дивлячись на довгу перспективу, ми дуже зацікавлені в експорті м'яса в Україні", - сказав він.

При цьому він відзначив, що Польща розуміє, що експорт м'яса в Україну не може бути нескінченним, тому що його виробництво розвивається в Україні й значні обсяги поставок польського м'яса можуть бути до того моменту, поки в Україні не буде повністю налагоджено виробництво якісного м'яса.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!