Кабмін вирахував, як боржникам будуть відключати газ

Понеділок, 11 грудня 2006, 16:04

Кабмін затвердив порядок припинення або обмеження поставок газу споживачам, крім населення.

Про це говориться в постанові Кабміну від 8 грудня, передає proUA з посиланням на "Українські новини".

Порядок визначає процедуру обмеження поставок газу підприємствам у випадку порушення ними термінів розрахунків за спожитий газ або за надані послуги по його транспортуванню.

Відповідно до порядку, газопостачання може бути обмежено газодобувним, газорозподільним, газотранспортним підприємством, а також Державною інспекцією з енергозбереження.

Реклама:

Дані підприємства за власною ініціативою у випадку порушення споживачем терміну розрахунків за спожитий газ або за надані послуги з його транспортування припиняють або обмежують газопостачання, а також припиняють газопостачання у випадку відсутності у споживача ліміту природного газу.

Інакше припинення (обмеження) газопостачання здійснюється з доручення постачальника на підставі укладеного з ним договору.

Споживач повинен бути повідомлений про припинення (обмеження) газопостачання не менш як за три доби до дати, на яку воно заплановано.

На підприємствах металургійної та хімічної промисловості такий термін не може бути менше, ніж п'ять діб.

З цією метою уповноважене підприємство посилає споживачеві повідомлення, у якому відзначаються підстави і термін (дата і час) припинення (обмеження) газопостачання, і, у той же час, про це інформує відповідний місцевий орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування.

У випадку відмови споживача в припиненні (обмеженні) газопостачання або самовільного його поновлення здійснюється примусове припинення (обмеження) газопостачання працівниками уповноваженого підприємства, що послало повідомлення.

Споживач несе встановлену законодавством відповідальність за безоплатне, безлімітне споживання газу, самовільне поновлення, а також за наслідки, пов'язані з припиненням (обмеженням) газопостачання.

Поновлення газопостачання здійснюється за умови погашення заборгованості за спожитий газ та надані послуги з його транспортуванню.

Нагадаємо, під час опалювального сезону 2006-2007 років дочірня НАК "Нафтогаз" компанія "Газ України" має намір поставляти газ лише тим підприємствам, у яких відсутні борги за спожитий газ, і які будуть здійснювати 100% оплату поточного споживання газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!