Вуглепром повинен одержати 5 млрд. грн. – Бюджет-2007

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 14:40

У проекті Бюджету-2007 на рішення проблем вугільної галузі планується передбачити 5 млрд. 800 тис. грн., що на 729 млн. грн. більше, ніж у 2006 році.

Одержувачами бюджетних коштів є державні підприємства, розташовані у Львівській, Волинській, Кіровоградській, Донецькій, Дніпропетровській та Луганській областях, тому розподіл бюджетних асигнувань здійснюється відповідно до показників їхньої фінансово-економічної діяльності і планам економічного та технічного розвитку, передає Ліга з посиланням на прес-службу Мінфіну.

903 млн. 677 тис. грн. буде спрямовано на реструктуризацію вугільної і торфовидобувної промисловості, а саме на підготовку шахт до ліквідації; фізичну ліквідацію гірських підприємств; роботи та послуги з охорони навколишнього середовища; забезпечення побутовим паливом осіб, які звільняються з ліквідованих шахт.

255 млн. 176 тис. грн. виділяються на гірничорятувальні заходи на вуглевидобувних підприємствах.

Реклама:

1 млрд. 843 млн. 800 тис. грн. - на держпідтримку вуглевидобувних підприємств для здешевлення собівартості продукції, зокрема на часткове покриття витрат, які направляються на оплату праці; часткове покриття витрат за спожиті енергоносії; забезпечення гарантійних зобов'язань по поверненню гарантійних позик.

1 млрд. 740 млн. 63 тис. грн. підуть на держпідтримку підприємств з видобутку кам'яного вугілля, лігніту (бурого вугілля) і торфу.

105 млн. 156 тис. грн. передбачається направити на охорону праці та підвищення техніки безпеки на вуглевидобувних підприємствах, у тому числі на дегазацію вугільних шарів.

Ще 100 млн. грн. - на передачу об'єктів соціальної інфраструктури, які знаходяться на балансі вуглевидобувних підприємств.

Відомство Азарова думає, що така допомога з боку держави дозволить підтримати діючі та ввести додаткові потужності вугільних підприємств вчасно виплачувати зарплату шахтарям, підвищувати техніку безпеки та охорону праці на підприємствах вугільної галузі і т.д.

Нагадаємо, 21 вересня Верховна Рада прийняла до розгляду проект держбюджету на 2007 рік, внесений урядом Віктора Януковича. За таке рішення проголосувало 249 народних депутатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!