Черновецький необґрунтовано підвищує тарифи - ПРП

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 16:12

Депутат Київради, голова Київської міської організації партії "Реформи і порядок" Володимир Бондаренко критикує наміри столичної міськдержадміністрації різко збільшити ціни на комунальні послуги.

Зокрема, не вважає необґрунтованим пропозицію КМДА підвищити тарифи в середньому в три рази, передає Ліга з посиланням на прес-службу ПРП.

"Поки що ніхто ще не забезпечив киян лічильниками на воду, не врегульовано питання з інженерними мережами, якими користується "Київенерго". Не зрозуміло, яким чином будуть здійснюватися компенсації за підвищення тарифів. До кінця не підраховано, кому повинна піти субсидія", - заявив Бондаренко.

За словами політика, зарплата вчителів із прогнозованими надбавками буде складати в середньому 1500 грн. Вартість комунальних послуг досягне половини цієї суми. У цьому зв'язку він зазначив: "Чи потрібно після цього вважати, що вони мають потребу в субсидіях?".

Реклама:

Крім того, як стверджує Бондаренко, рентабельність "Київенерго" штучно завищено на 250 млн. грн. Відповідно до його даних, столична компанія працює на міських мережах, а "гроші одержує у свою кишеню". Тому "прийняте рішення йде на користь лише "Київенергохолдингу".

Нагадаємо, що міськрада Києва прийняла 24 червня 2004 року рішення щодо створення ЗАТ "Київенергохолдинг", а 5 квітня 2006 року компанію було зареєстровано. Одне із завдань нової компанії - мінімізувати витрати киян на комунальні послуги шляхом забезпечення сплати тільки за спожиті та відмовлення від системи оплати послуг за нормативами.

Київська влада плануює з 1 грудня 2006 р. ввести нові тарифи на холодну, гарячу воду, житло і т.д. При цьому влада поки не знає, як буде змінено житлово-комунальні тарифи, тобто у скільки разів їх буде збільшено.

Напередодні, у вересні поточного року, депутати Київської міської ради прийняли постанову, відповідно до якого КМДА доручено протягом місяця вжити заходів для мінімізації соціальної напруги та поліпшення оперативності нарахування субсидій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!