ПДВ не заплатив "Нафтогаз", а не "РосУкрЕнерго"

Понеділок, 2 жовтня 2006, 11:55

Проблема зі сплатою ПДВ виникла не в компанії "РосУкрЕнерго", а в НАК "Нафтогаз України" і лежить вона винятково у площині коректного адміністрування й обліку податків.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства фінансів, передає Finance.ua.

Як уточнює прес-служба, 29 вересня заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко на колегії Генеральної прокуратури заявила, що НАК "Нафтогаз" було порушено порядок сплати податку на додану вартість й інші збори при ввозі природного газу на митну територію України в сумі 1 млрд. 581 млн. гривень за контрактом з компанією "РосУкрЕнерго".

За даними прес-служби Мінфіну, надалі така сума була нарахована НАК "Нафтогаз" на відповідний обсяг продажу газу і відображена в податковій декларації.

Реклама:

Нагадаємо, що на колегії ГПУ Єфименко повідомила, що "РосУкрЕнерго" має заборгованість зі сплати податків і зборів перед Державною митною службою в розмірі 1 млрд. 581 млн. грн.

Після цього "РосУкрЕнерго" заявила, що компанія не веде господарської діяльності на території України, тому в неї немає і не може бути заборгованості перед Держмитслужбою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!