У Києві розмір квартплати може збільшитися в 3,4 рази

Понеділок, 2 жовтня 2006, 13:12

Міська рада Києва погодила підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги зі столичною адміністрацією.

"Погодитися з пропозицією виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) про необхідність приведення тарифів житлово-комунальних послуг до економічно обґрунтованого рівня", - сказано в рішенні Київради, передає Finance.ua.

Київрада доручила столичній адміністрації затвердити порядок надання субсидій з міського бюджету малозабезпеченим прошаркам населення міста для компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг, і ввести його в дію одночасно з підвищенням тарифів.

Київрада також доручила столичній адміністрації протягом місяця розробити програмний комплекс по нарахуванню субсидій.

Реклама:

При цьому Київрада зобов’язала районні адміністрації, з метою недопущення соціальної напруги серед населення, вжити діючих заходів, спрямованих на поліпшення оперативності нарахування субсидій населенню.

Крім цього, Київрада передбачила ряд заходів, спрямованих на удосконалення надання комунальних послуг.

Зокрема, протягом місяця повинні бути затверджені графіки встановлення приладів обліку теплової енергії на опалення і гарячу воду. Також повинен бути температурний графік теплових мереж.

Раніше начальник Головного управління з питань цінової політики Василь Яструбинський повідомив про те, що тарифи на опалення повинні збільшитися з 0,8 грн. за 1 кв. м до 2,0-2,2 грн. за 1 кв. м.

У той же час, тарифи на гаряче водопостачання повинні збільшитися з 3,72 грн. за 1 м куб. до 12,0-12,7 грн. за 1 м куб., цей тариф збільшиться з розрахунку на 1 чоловік на місяць з 12 грн. до 41 грн., тобто в 3,4 рази.

Ціни на холодне водопостачання, за його словами, повинні зрости з 0,52 грн. до 1,68 грн. за 1 м куб., водовідвід - з 0,3 грн. до 1,36 грн. за 1 м куб. Таким чином, виходячи з нормативу споживання на 1 чоловік, тариф на холодне водопостачання і водовідвід збільшиться з 4,5 грн. до 16,17 грн. на місяць.

Обсяг квартирної плати збільшиться в 3,4 рази. Зокрема, якщо тариф по квартплаті на сьогоднішній день складає в межі від 0,36 грн. до 0,58 грн. за 1 кв. м у залежності від технічного стану житлового будинку, то після підвищення його розмір збільшиться до 1,22 грн. - 2,0 грн. за 1 кв. м.

У середньому плата за житлово-комунальні послуги з урахуванням оплати за газ і електрику в розмірі 100 кВт на одну родину, збільшиться в середньому: за 1-кімнатну квартиру, у якій проживає 1 людина - з 70 грн. до 208 грн.; за 2-кімнатну квартиру, у якій проживають 3 людини - з 146 грн. до 409, за 3-кімнатну квартиру, де проживає 4 людини - з 200 грн. до 561 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!